Glutenfritt grovt bröd i form
25 g jäst
4 dl mjölk
1 1/2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 msk olja
1 msk ljus sirap
1/2 dl pofiber
4 dl grov mjölmix
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader, häll den över jästen och vispa tills jästen lösts upp.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter.
4. Lägg degen i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Tryck ut den jämnt i formen.
5. Nagga med en gaffel.
6. Låt degen jäsa i formen under bakduk i minst 1 timme.
7. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
8. Låt svalna några minuter i formen och stjälp sedan upp det på galler och låt svalna helt under bakduk. Skär i tårtbitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar