Underbart goda kakor med kolasmak, chokladbitar och en krämig nutellagömma i mitten.
Glutenfria nutellaflarn (12 stora eller 24 mindre)
100 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
3 1/2 dl glutenfri mjölmix
50 g hackad choklad
ca 3/4 dl nutella
1. Rör smör, farinsocker och strösocker krämigt.
2. Knäck i ägget och rör in det i smeten.
3. Blanda ihop vaniljsocker, bikarbonat, salt och mjölmix och rör ner det i smeten.
4. Tillsätt den hackade chokladen och blanda till en jämn deg. Ställ in den i kylskåpet i ca 20 minuter.
5. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar på plåtar med bakplåtspapper, se till att ha ordentligt med mellanrum eftersom kakorna flyter ut mycket.
6. Mjöla händerna med mjölmix och platta ut degklickarna. Lägg en liten klick nutella i mitten av varje kaka och "baka in" den i degen. Forma till bollar.
7. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10-12 minuter, tills kakorna flutit ut och fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar