Leta i den här bloggen

fredag 30 oktober 2015

Glutenfria äppelrutor med havreströssel

Goda kaneldoftande rutor med söt kakbotten, syrligt äppelmos och krispigt havreströssel. Servera till fikat som rutor eller som äppelkaka i större bitar med vaniljsås eller vispad grädde.

Glutenfria äppelrutor med havreströssel
4 1/4 dl glutenfri mjölmix
1 1/2 dl strösocker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
2 dl äppelmos
ca 1/2 tsk malen kanel

Havreströssel:
50 g smör
1 1/2 dl havregryn (ren havre)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

1. Blanda mjölmix, socker och bakpulver i en bunke.
2. Finfördela smöret i mjölblandningen.
3. Knäck i ägget och blanda ihop till en deg.
4. Tryck ut degen i en liten långpanna (ca 20x30 cm) klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjölmix om degen är kladdig så går det lättare.
5. Bred ut äppelmoset över degen och strö över kanel.
6. Smält smöret till havreströsslet. Rör ner havregryn, strösocker och vaniljsocker. Smula strösslet över äppelmoset.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.

2 kommentarer:

  1. Provbakat med bra resultat. Möjligen i sötaste laget, nästa gång ska jag testa att minska på sockret i degen. http://lennart-glutenfritt.blogspot.se/2015/11/appelrutor-med-havrestrossel.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du gillade receptet, tack för din kommentar!

      Radera