I det här receptet har jag kombinerat flera sorters naturligt glutenfritt mjöl och stärkelse. Det går snabbt och smidigt att baka eftersom degen klickas ut direkt på plåten. Bullarna blir näringsrika, rustika i smaken och så mjuka att de nästan smälter i munnen.
Naturligt glutenfria klickbullar (ca 10 st)
100 g durramjöl
100 g potatismjöl
90 g tapiokastärkelse
50 g bovetemjöl
50 g maizena
12 g (1 påse) torrjäst
10 g (1 msk) xantangummi
5 g (1 tsk) salt
2 ägg
30 g (2 msk) olivolja
20 g (2 msk) honung
5 g (1 tsk) äppelcidervinäger
400 g (4 dl) vatten
1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
2. Vispa ihop ägg, olja, honung och vinäger i en stor bunke.
3. Värm vattnet till 40 grader och tillsätt det till äggblandningen.
4. Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och arbeta ihop degen ordentligt, gärna med degkrokar.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
6. Klicka ut den lösa degen till bullar på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa i ca 40 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar