Idag är det kanelbullens dag! För dig som inte vill eller har tid att baka klassiska kanelbullar med jäst kommer här ett recept på en mjuk och god sockerkaka med smak av kanelbulle. Kakan är klar på mindre än en timme, perfekt när du är sugen på kanelbullar men inte hinner baka "riktiga". Servera gärna med vispad grädde så blir den extra festlig.
Glutenfri kanelbullekaka
1 tsk stött kardemumma
1+1 tsk malen kanel
2 ägg
2 dl + 1 tsk strösocker
1 msk fiberhusk
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 dl (80 g) potatismjöl
1 1/2 dl (90 g) glutenfri mjölmix
1 1/2 dl filmjölk
2 msk pärlsocker
Smör och pofiber till formen
1. Smält smöret och blanda ner kardemumman och 1 tsk kanel.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda ihop fiberhusk, vaniljsocker, bakpulver, salt, potatismjöl och mjölmix och vänd ner i äggsmeten.
4. Rör försiktigt ner filmjölk och det smälta smöret.
5. Smörj och bröa en form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med pofiber.
6. Häll hälften av smeten i formen. Strö över 1 tsk socker och 1 tsk kanel. Täck med resten av smeten.
7. Pudra över lite mer strösocker och kanel och strö över pärlsockret.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar