Glutenfria lingonrundlar (8 st)
30 g jäst
3 dl mjölk
1 msk fiberhusk
2 msk rapsolja
2 msk mörk sirap
1 tsk salt
1 dl solroskärnor
2 dl havregryn (ren havre)
5 dl glutenfri mjölmix (jag hade hälften Mixwell fullkornsbrödmix och hälften Finax röda mjölmix)
1 dl lingon
1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den med den kalla mjölken.
2. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
3. Tillsätt resterande ingredienser utom lingonen och arbeta degen med degkrokar i några minuter.
4. Blanda ner lingonen.
5. Låt jäsa under bakduk i minst 60 minuter.
6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är kladdig.
7. Kavla ut degen till en ca 1 cm tjock platta. Stansa ut rundlar med ett mått, ca 10 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Låter gott och hälsosamt med lingonen i.
SvaraRaderaSka testas :)
Ja det är både gott och hälsosamt, lycka till!
RaderaTack för receptet, de blev jättefina och så goda!
SvaraRaderaVad roligt att du gillade receptet!
Radera