Jag gillar kombinationen banan och jordnötssmör och äter det ofta som pålägg på bröd. Därför tänkte jag att varför inte tillsätta det direkt i bröddegen? Jag testade och resultatet blev ett mjukt och saftigt bröd med underbar smak. Det blev ett riktigt lyckat experiment som jag kommer att göra om många gånger!
Glutenfritt bananbröd med jordnötssmör
2 1/2 dl filmjölk
1 mosad banan
1 msk honung
50 g (2 msk) jordnötssmör
1/2 dl pofiber
2 dl havregryn
1 msk krossade linfrön
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
1 äggvita
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
2. Häll den lösa degen i en smord bakform.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar