Leta i den här bloggen

tisdag 20 oktober 2015

Glutenfria grova morotsrutor

Mjukt och saftigt bröd fullspäckat med fibrer, mineraler och andra nyttigheter från morot, havregryn och frön.

Glutenfria grova morotsrutor (ca 10 st)
50 g jäst
2 dl mjölk
4 dl vatten
2 msk fiberhusk
2 tsk salt
1/2 dl olja
1/2 dl ljus sirap
125 g (ca 3 dl) riven morot
1 dl pofiber
3 dl havregryn (ren havre)
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
2 msk hela linfrön
1 msk krossade linfrön
2 dl majsmjöl
7 dl grov glutenfri mjölmix

1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
4. Rör ner resterande ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
6. Ta upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i två delar och rulla ut till tjocka längder. Platta till längderna lite och skär i bitar till rutor. Lägg rutorna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar