Glutenfria grova morotsrutor (ca 10 st)
50 g jäst
2 dl mjölk
4 dl vatten
2 msk fiberhusk
2 tsk salt
1/2 dl olja
1/2 dl ljus sirap
125 g (ca 3 dl) riven morot
1 dl pofiber
3 dl havregryn (ren havre)
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
2 msk hela linfrön
1 msk krossade linfrön
2 dl majsmjöl
7 dl grov glutenfri mjölmix
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
4. Rör ner resterande ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
6. Ta upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i två delar och rulla ut till tjocka längder. Platta till längderna lite och skär i bitar till rutor. Lägg rutorna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.
50 g jäst
2 dl mjölk
4 dl vatten
2 msk fiberhusk
2 tsk salt
1/2 dl olja
1/2 dl ljus sirap
125 g (ca 3 dl) riven morot
1 dl pofiber
3 dl havregryn (ren havre)
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
2 msk hela linfrön
1 msk krossade linfrön
2 dl majsmjöl
7 dl grov glutenfri mjölmix
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
4. Rör ner resterande ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
6. Ta upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i två delar och rulla ut till tjocka längder. Platta till längderna lite och skär i bitar till rutor. Lägg rutorna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar