Budapest är min favoritbakelse och här har jag gjort den med blåbär som är mitt favoritbär, en mycket lyckad kombination. Jag testade att använda hasselnötsmjöl istället för att mala hasselnötter själv, vilket blev väldigt bra och sparade tid.
Glutenfri blåbärsbudapest
4 äggvitor
1+1 dl strösocker
70 g (ca 1 1/2 dl) hasselnötsmjöl
30 g (ca 1/2 dl) maizena
3 dl vispgrädde
1 msk strösocker
ca 2 dl blåbär
1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt 1 dl strösocker lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en fast och blank marängsmet.
2. Blanda ihop 1 dl strösocker med hasselnötsmjöl och maizena. Vänd försiktigt ner blandningen i marängsmeten.
3. Bred eller spritsa ut smeten i ett jämnt lager så att det täcker en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 15-20 minuter.
5. Låt svalna lite och stjälp sedan upp marängen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av det som den gräddats på. Låt kallna helt.
6. Vispa grädden med 1 msk strösocker. Bred ut grädden på marängbottnen och strö över blåbären. Rulla ihop som en rulltårta. Skär i bitar och pudra över florsocker innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar