Glutenfri blåbärsbudapest

1+1 dl strösocker
70 g (ca 1 1/2 dl) hasselnötsmjöl
30 g (ca 1/2 dl) maizena
3 dl vispgrädde
1 msk strösocker
ca 2 dl blåbär
1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt 1 dl strösocker lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en fast och blank marängsmet.
2. Blanda ihop 1 dl strösocker med hasselnötsmjöl och maizena. Vänd försiktigt ner blandningen i marängsmeten.
3. Bred eller spritsa ut smeten i ett jämnt lager så att det täcker en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 15-20 minuter.
5. Låt svalna lite och stjälp sedan upp marängen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av det som den gräddats på. Låt kallna helt.
6. Vispa grädden med 1 msk strösocker. Bred ut grädden på marängbottnen och strö över blåbären. Rulla ihop som en rulltårta. Skär i bitar och pudra över florsocker innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar