Leta i den här bloggen

måndag 16 november 2015

Klassisk glutenfri filmjölkslimpa

Enklare bröd att baka än filmjölkslimpa finns inte. Det är bara att röra ihop ingredienserna och en timme senare har det förvandlats till ett nygräddat, saftigt och supergott bröd. Bakning är verkligen kemi när den är som bäst. Här kommer mitt bästa grundrecept som går att variera med olika frön, nötter, gryner och mjölsorter.

Klassisk glutenfri filmjölkslimpa
4 dl filmjölk
1/4 dl mörk sirap
3/4 dl lingonsylt
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl krossade linfrön
2 dl havregryn (ren havre)
5 dl glutenfri mjölmix

1. Rör ihop filmjölk, sirap och lingonsylt i en bunke.
2. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en lös deg.
3. Häll degen i en smord avlång bakform (1 1/2 liter).
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50-60 minuter. Känn med en sticka att brödet är färdigt, den ska inte vara kladdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar