Glutenfria lunchpepparkakor (ca 25 st)
75 g farinsocker
250 g ljus sirap
8 g pofiber
1 tsk (3 g) fiberhusk
knappt 1 tsk bikarbonat
270 g (4 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning
1. Vispa ihop ägg och farinsocker.
2. Rör ner sirapen.
3. Blanda fiberhusk, bikarbonat och mjölmix och rör ner i smeten. Den ska bli lös.
4. Låt ligga kallt i ett dygn.
5. Stjälp upp degen på ett bakbord med mjölmix. Arbeta in mer mjölmix tills degen är hanterbar, men ta så lite som möjligt.
6. Kavla ut degen ca 1/2 cm tjock och stansa ut rundlar med ett mått eller glas, ca 6 cm i diameter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
7. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 6-7 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar