Otroligt len, krämig och god glass med syrliga lingon som bryter av fint mot den söta kolasmaken. Gör den som en glasstårta med digestivekex i botten och kolasås ovanpå eller gör enbart glassen. Om du vill baka egna digestivekex hittar du recept här.
Glutenfri lingonkolaglass
1 burk (ca 400 g) sötad kondenserad mjölk
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk glykossirap
2 dl lingon (frysta går bra)
Ca 12 st glutenfria digestivekex
1 burk karamelliserad mjölk
Lingon till garnering
1. Vispa ihop grädde, kondenserad mjölk, vaniljpulver och sirap med elvisp tills det tjocknar.
2. Vänd ner lingonen i glassmeten.
3. Krossa digestivekexen och lägg dem i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
4. Häll på glassmeten och låt stå i frysen i minst 2 timmar.
5. Bred på den karamelliserade mjölken och strö över lingon. Frys igen.
Ta fram och låt tina i minst 20 minuter innan servering. Servera gärna med glutenfria havreflarn.
Ta fram och låt tina i minst 20 minuter innan servering. Servera gärna med glutenfria havreflarn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar