Glutenfria skumrutor (ca 35 st)

3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 dl kokande vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
Garnering:
6 dl kokos
2 1/2 msk kakao
1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en stor skål.
2. Lös upp gelatinpulvret i det kokande vattnet och låt stå i några minuter.
3. Vispa ner gelatinblandningen i sockerblandningen och vispa sedan med elvisp i 30 minuter till en tjock och fluffig smet.
4. Blanda kokos och kakao till garneringen och strö ett jämnt lager (ca 2 dl) i en form, 20x30 cm.
5. Bred över smeten och täck med kokosflingor (ca 2 dl).
6. Låt kakan stelna i minst två timmar i kylen. Skär sedan i bitar och doppa snittytorna i resten av kokosen. Förvara skumrutorna kallt. De går också bra att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar