Choklad och apelsin är smaker som passar bra tillsammans. Här har jag kombinerat dem i en rulltårta, där den lite syrliga apelsinsmaken utgör en frisk kontrast till den lena smörkrämen.
Glutenfri choklad- och apelsinrulltårta
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
3/4 dl (60 g) potatismjöl
Fyllning:
125 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal från 1/2 apelsin
2 msk färskpressad apelsinsaft
1 äggula
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda kakao, bakpulver och potatismjöl och sikta ner i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet.
3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 5 minuter, passa noga så att den inte blir bränd.
5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt svalna.
6. Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till fyllningen.
7. Rör ner apelsinzest och -saft i smörkrämen.
8. Bred krämen över den kalla kakan och rulla ihop den till en rulltårta.
9. Låt rulltårtan ligga kallt en stund. Skär sedan i bitar.
låter så gott
SvaraRaderaDen är jättegod och dessutom enkel att baka!
RaderaVar ska jag ta i 1 äggula?
SvaraRaderaTack för din kommentar, hade missat att skriva med det. Äggulan ska röras ihop i smörkrämen. Jag har lagt till det i receptet nu! /Anneli
Radera