Jättegoda och frasiga våfflor som smakar precis som "vanliga". Vispad grädde i smeten är tricket för att få våfflorna perfekt frasiga. Tänk på att lägga de färdiggräddade våfflorna en och en på galler och inte på hög för att de ska behålla frasigheten. Det bästa är förstås att äta dem helt nygräddade direkt från våffeljärnet.
Glutenfria gräddvåfflor (12 st)
2 dl vispgrädde
100 g smör
270 g (4 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
1/4 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl kallt vatten
1. Vispa grädden ganska hårt.
2. Smält smöret.
3. Blanda mjölmix, salt och bakpulver i en bunke.
4. Vispa ner vattnet i mjölblandningen.
5. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en slät smet.
6. Vänd ner den vispade grädden.
7. Grädda våfflorna gyllenbruna i våffeljärn.
Servera våfflorna nygräddade med sylt och grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar