Glutenfri lasagne

Riven ost (gärna parmesan) till gratinering
Köttfärssås:
300 g köttfärs
1 hackad gul lök
5 skivade champinjoner
2 rivna morötter
400 g krossade tomater
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
1 tsk balsamvinäger
1 tsk oregano
Salt och svartpeppar
Ostsås:
6 dl mjölk
3/4 dl (45 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
1 dl riven ost
Salt och vitpeppar
1. Fräs köttfärs och lök i olja i en gryta. Tillsätt champinjoner och rivna morötter och låt fräsa med i några minuter. Häll i krossade tomater, grädde, honung och balsamvinäger och låt puttra en stund. Smaka av med oregano, salt och peppar.
2. Vispa ner mjölmixen i lite av mjölken till ostsåsen i en kastrull. Vispa ner resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Tillsätt osten och rör tills den smält. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärssås i tre lager i en smord ugnsfast form. Strö över riven ost på toppen.
4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 40 minuter (titta på paketet till lasagneplattorna hur länge de behöver gräddas).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar