Lyxa till frukosten med brödgifflar fyllda med krämig nutella.
Glutenfria nutellagifflar (18-24 st)
50 g jäst
4 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1 dl pofiber
2 msk rapsolja
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
6 dl glutenfri mjölmix
Utbakning:
1-2 dl glutenfri mjölmix
Nutella
1 uppvispat ägg
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
3. Vispa ner fiberhusk och pofiber och låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt olja, sirap, salt och mjölmix och arbeta ihop med degkrokar.
5. Låt jäsa under bakduk i minst 45 minuter.
6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta in lite mer mjölmix tills degen känns hanterbar, men försök att inte ta för mycket.
7. Dela degen i tre delar, rulla till bollar och kavla ut varje boll till en rund platta, ca 1 cm tjock.
8. Skär varje degplatta i 6 eller 8 trekanter, beroende på hur stora gifflar du vill ha.
9. Lägg en klick nutella på den bredaste delen av varje trekant och rulla ihop från den bredaste delen mot spetsen.
10. Böj gifflarna lite som halvmånar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
11. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
12. Pensla gifflarna med uppvispat ägg.
13. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar