Sega men ändå lite knäckiga kakor med saffranssmak. Gör succé på fikabordet till jul och advent.
Naturligt glutenfria saffranssnittar (ca 20 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 kuvert (1/2 g) saffran
1 tsk kokhett vatten
1/2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 1/4 dl maizena majsstärkelse
2 dl rismjöl
1. Rör smör, socker och sirap fluffigt.
2. Lägg saffranet i en liten kopp och häll över det kokheta vattnet. Låt stå och dra i minst 5 minuter.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt dem tillsammans med saffranet till smeten. Blanda till en smidig deg.
4. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Använd lite maizena på bakbordet om degen är kladdig. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Låt svalna någon minut och skär sedan längderna i sneda bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar