Goda och luftiga frallor med en lätt smak och friskhet av apelsin.
Glutenfria apelsindoftande solrosfrallor (8 st)
50 g jäst
2 dl vatten
2 dl apelsinjuice (gärna färskpressad)
1 msk fiberhusk
1 dl pofiber
2 dl havregryn (ren havre)
1 tsk salt
1 msk olja
1 msk honung
1 dl solroskärnor
4 1/4 dl glutenfri mjölmix (tex Finax röda)
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm vatten och apelsinjuice till 37 grader och lös upp jästen med vätskan.
3. Vispa ner fiberhusk, pofiber och havregryn och låt svälla i 10 minuter.
4. Rör ner resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i några minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
6. Stjälp upp den lösa degen på ett bakbord mjölat med mjölmix eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite mjölmix så att degen blir hanterbar men arbeta den så lite som möjligt. Forma degen till bullar.
7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Dessa bullar är förtjusande.
SvaraRaderaHär bakat dem sedan 2015.Till julen, är de Gudomliga. 👩🍳🤶⛄