Gudomligt god tårta bestående av en saftig mandelbotten toppad med ett tjockt lager chokladganache och daim.
Glutenfri daimchokladtårta
3 ägg
3 dl strösocker
150 g mandelmjöl
55 g (ca 1 dl) glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
Smör och mandelmjöl till formen
Chokladganache:
1 dl grädde
200 g mjölkchoklad
Topping:
1 dubbeldaim
Flingsalt
1. Vispa ägg och strösocker pösigt.
2. Blanda mandelmjöl, mjölmix och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten och blanda försiktigt till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smord form (ca 24 cm i diameter) mjölad med mandelmjöl.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
5. Koka upp grädden till chokladganachen i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden under omrörning. Låt ganachen svalna något och bred sedan ut den över mandelkakan.
6. Hacka daimen grovt och strö daim och flingsalt över kakan.
Servera gärna tårtan med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar