Leta i den här bloggen

fredag 11 december 2015

Glutenfri apelsinpaj med pepparkaksbotten

Ljuvlig och julig paj med en krämig, len och fräsch fyllning med apelsinsmak på en kryddig pepparkaksbotten. Recept på glutenfria pepparkakor hittar du här.

Glutenfri apelsinpaj med pepparkaksbotten
150 g glutenfria pepparkakor
75 g smör
3 äggulor
1 burk (400 g) kondenserad mjölk
1 msk vaniljsocker
1 dl pressad apelsinsaft

1. Smält smöret i en kastrull.
2. Krossa pepparkakorna och blanda ner i smöret.
3. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 8 minuter. Låt svalna.
5. Rör ihop äggulorna i en bunke. Tillsätt kondenserad mjölk, vaniljsocker och apelsinsaft och blanda ihop till en jämn smet.
6. Häll smeten över pepparkaksbottnen och grädda i 15-20 minuter.
7. Låt svalna och ställ sedan pajen kallt i minst 2 timmar.
8. Pudra över florsocker innan servering. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar