Ljuvlig och julig paj med en krämig, len och fräsch fyllning med apelsinsmak på en kryddig pepparkaksbotten. Recept på glutenfria pepparkakor hittar du här.
Glutenfri apelsinpaj med pepparkaksbotten
150 g glutenfria pepparkakor
75 g smör
3 äggulor
1 burk (400 g) kondenserad mjölk
1 msk vaniljsocker
1 dl pressad apelsinsaft
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Krossa pepparkakorna och blanda ner i smöret.
3. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 8 minuter. Låt svalna.
5. Rör ihop äggulorna i en bunke. Tillsätt kondenserad mjölk, vaniljsocker och apelsinsaft och blanda ihop till en jämn smet.
6. Häll smeten över pepparkaksbottnen och grädda i 15-20 minuter.
7. Låt svalna och ställ sedan pajen kallt i minst 2 timmar.
8. Pudra över florsocker innan servering. Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar