Leta i den här bloggen

tisdag 15 december 2015

Glutenfria pepparkakscupcakes

Mjuka och saftiga pepparkaksmuffins med len och krämig frosting. En höjdpunkt på jul- eller adventsfikat.

Glutenfria pepparkakscupcakes (ca 20 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk fiberhusk
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 dl lingonsylt
1 1/2 dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
3 dl glutenfri mjölmix

Frosting:
40 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
75 g cream cheese
Lingon till dekoration

1. Vispa ihop smör och socker med elvisp.
2. Knäck i äggen ett i taget och vispa till en fluffig smet.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
4. Klicka ut smeten i muffinsformar.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 15-20 minuter. Låt svalna.
6. Vispa ingredienserna till frostingen krämigt med elvisp. Spritsa ut frostingen på muffinsarna. Dekorera med lingon.

2 kommentarer:

  1. Kan man ta pepparkakskryddor (färdigt i påse)?
    /Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det går bra att ersätta kryddorna med 2,5 tsk färdig pepparkakskrydda.

      Radera