Glutenfria pepparkakscupcakes (ca 20 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk fiberhusk
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 dl lingonsylt
1 1/2 dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
3 dl glutenfri mjölmix
Frosting:
40 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
75 g cream cheese
Lingon till dekoration
Frosting:
40 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
75 g cream cheese
Lingon till dekoration
1. Vispa ihop smör och socker med elvisp.
2. Knäck i äggen ett i taget och vispa till en fluffig smet.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
4. Klicka ut smeten i muffinsformar.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 15-20 minuter. Låt svalna.
6. Vispa ingredienserna till frostingen krämigt med elvisp. Spritsa ut frostingen på muffinsarna. Dekorera med lingon.
6. Vispa ingredienserna till frostingen krämigt med elvisp. Spritsa ut frostingen på muffinsarna. Dekorera med lingon.
Kan man ta pepparkakskryddor (färdigt i påse)?
SvaraRadera/Carin
Ja det går bra att ersätta kryddorna med 2,5 tsk färdig pepparkakskrydda.
Radera