Scones med pepparkakssmak. De inte bara smakar underbart, de sprider också en härlig juldoft i köket under gräddningen.
Glutenfria pepparkaksscones (8 st)
3 dl glutenfri mjölmix
1 dl havregryn (ren havre)
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kardemumma
1 krm salt
50 g smör
2 dl mjölk
1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
2. Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop med en gaffel till en smulig massa.
3. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop till en deg.
4. Klicka ut degen till 8 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
5. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.
Låter gott. Hur äter du dem sen? Som bullar eller som scones med smör och ost? /Evelina
SvaraRaderaJag delar dem i två halvor som vanliga scones och äter dem med smör eller ost och apelsinmarmelad.
RaderaTack.. Dem måste vi testa här hemma.. /Evelina
Radera