Saftigt bröd med mustig och god smak. Det här är en riktig favorit med julskinka på till risgrynsgröten. Ett extra plus är förstås att det inte behöver jäsa och går därför snabbt och lätt att baka.
Glutenfritt snabbt julbröd
4 dl filmjölk
1/4 dl mörk sirap
1/4 dl farinsocker
1 dl fibrex
1 tsk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 tsk malen fänkål
1 tsk malen anis
1/2 dl rårörda lingon eller lingonsylt
4 dl glutenfri grov mjölmix
1. Rör ihop filmjölk, sirap och socker.
2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en jämn lös deg.
3. Klicka ut degen i en brödform (1 1/2 liter).
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 50-60 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar