Glutenfria saffranscookies med tranbär och vit choklad (ca 25 st)
1 3/4 dl strösocker
1 ägg
1 kuvert (0,5 g) saffran
1 tsk kokhett vatten
1 tsk vaniljsocker
3/4 tsk bikarbonat
1 krm salt
2 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
1 dl torkade tranbär
75 g vit choklad, grovhackad
1. Vispa smör och socker vitt och fluffigt i en bunke.
2. Tillsätt ägget och vispa lite till.
3. Lägg saffranet i en liten kopp och häll över en tesked kokhett vatten. Låt dra i minst 5 minuter. Rör sedan ner det i smeten.
4. Blanda ihop vaniljsocker, bikarbonat, salt och glutenfri mjölmix och rör ner i smeten tillsammans med tranbär och chokladbitar. Arbeta ihop till en deg. Ställ degen kallt i ca 20 minuter.
5. Dela degen i bitar och rulla till bollar. Mjöla händerna med mjölmix om degen är kladdig. Lägg bollarna glest på plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.
Foto:Thomas Hjertén (Baka Glutenfritt)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar