Saftiga och goda muffins med smak av pepparkaka och lingon. Kryddorna går att ersätta med 2 1/2 tsk färdig pepparkakskrydda.
Glutenfria pepparkaksmuffins (ca 20 st)
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk fiberhusk
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 dl lingonsylt
1 1/2 dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
3 dl glutenfri mjölmix
1. Vispa ihop smör och socker med elvisp.
2. Knäck i äggen ett i taget och vispa till en fluffig smet.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
4. Klicka ut smeten i muffinsformar.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar