Marknadsgodis, marknadsnougat eller torgfia... Det här populära godiset har många namn men alla syftar på de goda godisbitarna som man ofta kan köpa på marknader. Här har jag skapat ett glutenfritt recept på denna favorit.
Glutenfritt marknadsgodis (ca 40 st)
60 g smör
245 g (2 3/4 dl) strösocker
90 g (knappt 1 dl) vatten
150 g (ca 2 1/2 dl) glutenfri mjölmix
120 g (2 dl) florsocker
30 g (ca 1/2 dl) kakao
1. Blanda smör, strösocker och vatten i en kastrull.
2. Koka upp och låt koka i 2-3 minuter.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ihop med sockermassan.
4. Bred ut den tjocka smeten i ett ca 1-2 cm tjockt lager på ett bakplåtspapper. Låt svalna och skär sedan i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar