Klassiska chokladbollar med smak av pepparkaka. En given favorit bland julgodiset.
Glutenfria pepparkaksbollar (ca 25 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn (ren havre)
2 msk kakao
1 msk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kardemumma
1 krm salt
1 msk apelsinsaft eller vatten
Kokos, pärlsocker eller krossade glutenfria pepparkakor till garnering
1. Rör ihop alla ingredienser ordentligt i en bunke.
2. Ställ i kylskåpet en stund.
3. Forma till bollar och rulla i valfri garnering.
Det låter roligt, måste jag testa!
SvaraRaderaJag testade nån liknande variant förra året fast då hade jag ingen kakao. Blev goda då med. Ska nog testa båda i år. Tack för alla goda recept. Bra blogg ������/ Evelina
SvaraRaderaDet är alldeles säkert gott även utan kakao. Tack för din kommentar, roligt att du gillar min blogg! /Anneli
Radera