Leta i den här bloggen

torsdag 17 december 2015

Glutenfritt vörtbröd

Mjukt bröd som får vörtkaraktär av julmust och kryddor. Smakar underbart som det är eller med en skiva julskinka på.

Glutenfritt vörtbröd
25 g jäst
2 dl julmust
2 dl vatten
1 1/2 msk fiberhusk
1/4 dl rapsolja
1/4 dl mörk sirap
1 dl pofiber
1/2 tsk salt
1 tsk malen pomerans
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 uppvispat ägg
1/2 dl russin
5 1/2 dl glutenfri grov mix
Hett vatten och mörk sirap till pensling

1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm julmust och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i några minuter.
5. Klicka ner degen i en smord brödform (1 1/2 liter) och jämna till ytan.
6. Låt jäsa under bakduk i minst 30 minuter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40-50 minuter.
8. Blanda lika delar hett vatten och sirap och pensla brödet med sirapsvattnet direkt när det kommit ut ur ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar