Glutenfria saffransbullar med choklad (ca 40 st)
50 g röd jäst
4 dl mjölk
150 g smör
2 kuvert (1 g) saffran
2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 dl vit sirap
1 dl strösocker
1 ägg
9 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 g mörk choklad
Uppvispat ägg till pensling
1. Börja med att mortla saffranet tillsammans med 1 tsk socker.
2. Smält smöret. Tillsätt saffran och mjölk och låt degspadet bli fingervarmt.
3. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet.
4. Häll på resten av degspadet samt fiberhusk. Rör om och låt svälla i 10 minuter.
5. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 5 minuter.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
7. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Knåda in lite mjölmix om degen är kladdig men försök att använda så lite mjölmix som möjligt.
8. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta.
9. Rör ihop smör, strösocker och vaniljsocker till fyllningen. Bred ut en fjärdedel av fyllningen på varje degplatta. Hacka chokladen grovt och strö den över fyllningen.
10. Rulla ihop från långsidan och skär rullen i bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt i bullformar på en plåt.
11. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
12. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
13. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-10 minuter.
Pudra över florsocker innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar