Leta i den här bloggen

tisdag 20 maj 2014

Glutenfri banoffeepaj

Banoffee är en söt och smarrig paj med bananer, kola och grädde på en kexbotten. En underbar kombination som är totalt oemotståndlig!

Glutenfri banoffeepaj
100 g smör
20 st glutenfria digestivekex
1 burk karamelliserad mjölk
2 bananer
3 dl vispgrädde
1 dubbeldaim

1. Smält smöret och blanda ihop med krossade digestivekex. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt i minst 10 minuter.
2. Bred ut den karamelliserade mjölken över kexbottnen.
3. Skiva bananerna och lägg skivorna ovanpå kolan.
4. Vispa grädden och bred den över bananerna.
5. Hacka daimen och strö ovanpå pajen.

3 kommentarer:

  1. Det här ser jätte gott ut! Tack för härliga söta resept.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är verkligen jättegod. Vad roligt att du gillar mina recept! /Anneli

      Radera
  2. Hej! Fungerar de glutenfria digestivekexen lika bra?

    SvaraRadera