Schwarzwaldtårta
Bottnar:

2 dl florsocker
1 dl strösocker
200 g hasselnötter
50 g mörk choklad
Fyllning:
5 dl vispgrädde
1 dl vaniljkräm
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kakao
2 bananer
Garnering:
175 g mörk choklad
1/2 msk rapsolja
1. Mal hasselnötterna fint i en mandelkvarn.
2. Vispa äggvitorna hårt med elvisp. Tillsätt strö- och florsocker och vispa till en vit och fluffig smet.
3. Rör försiktigt ner de malda nötterna i marängsmeten.
4. Rita upp tre rundlar, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspapper. Använd t ex en tallrik eller skål som mått.
5. Bred ut smeten jämnt i rundlarna.
6. Grädda mitt i ugnen i 150 grader ca 20-25 minuter. Lossa bottnarna försiktigt och låt svalna.
7. Smält 50 g choklad och pensla två av bottnarna på ovansidan med chokladen. Låt stelna.
8. Smält 150 g av chokladen till garneringen tillsammans med oljan. Grovhacka resten av chokladen. Bred ut den smälta chokladen i ett tunt lager på ett bakplåtspapper och låt den nästan stelna. Skär ut kvadratiska bitar med en vass kniv och låt stelna i kylen.
8. Vispa grädden. Skiva den ena bananen och mosa den andra. Blanda en fjärdedel av grädden med vaniljkrämen och en fjärdedel med vaniljsocker, kakao och den mosade bananen.
9. Lägg ihop bottnarna med ett lager av vaniljkrämsgrädden och ett lager av banangrädden mellan bottnarna med smält choklad och lägg bottnen utan choklad överst. Lägg bananskivorna mellan gräddlagren i mellanlagret på tårtan.
10. Bred grädde över hela tårtan. Spara lite av grädden och spritsa den på tårtan. Garnera med chokladrutorna och den hackade chokladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar