Kycklinggratäng à la Anneli (4 portioner)
3 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 gul lök
6 stora champinjoner
4 soltorkade tomater
2 dl creme fraiche
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl mango chutney
2 msk kycklingfond
1 msk balsamvinäger
2 msk chilisås
2 tsk soja
1 tsk honungsdijonsenap
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Strimla baconet, hacka löken och skär champinjonerna i bitar. Bryn i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en smord gratängform.
2. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och fördela dem över kycklingen.
3. Blanda ihop övriga ingredienser till såsen och häll den över blandningen i gratängformen.
4. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader ca 20 minuter.
Mums vad gott! Denna ska jag göra!
SvaraRaderaVad roligt, hoppas att du gillar den!
Radera