Leta i den här bloggen

onsdag 7 maj 2014

Kycklinggratäng à la Anneli

Den här egenkomponerade kycklinggratängen innehåller allt gott man kan tänka sig i smakväg. Mango chutney ger härlig sötma, bacon ger sälta, balsamvinäger syra, chilisås hetta och så lite andra favoritkryddor och len grädde som balanserar upp det hela. Måtten är ungefärliga, smaka av för att hitta den balans som passar dina smaklökar och chansen är stor att du får en ny favoriträtt!

Kycklinggratäng à la Anneli (4 portioner)
3 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 gul lök
6 stora champinjoner
4 soltorkade tomater
2 dl creme fraiche
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl mango chutney
2 msk kycklingfond
1 msk balsamvinäger
2 msk chilisås
2 tsk soja
1 tsk honungsdijonsenap
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver

1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Strimla baconet, hacka löken och skär champinjonerna i bitar. Bryn i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en smord gratängform.
2. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och fördela dem över kycklingen.
3. Blanda ihop övriga ingredienser till såsen och häll den över blandningen i gratängformen.
4. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader ca 20 minuter.

Servera med ris och sallad.

2 kommentarer: