Naturligt glutenfria tekakor med mycket fibrer. De håller sig saftiga i flera dagar och smakar underbart gott.
Tekakor med boveteflingor (10 st)
12 g jäst
1 dl mjölk
3 dl vatten
1 msk fiberhusk
2 msk rapsolja
2 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
1 dl fibrex
1 dl boveteflingor
2 msk krossade linfrön
2 1/2 dl rismjöl
1. Värm vätskan till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vätskan.
2. Tillsätt fiberhusk, rör om och låt svälla i 10 minuter.
3. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt i maskin eller med elvispens degkrokar i minst 5 minuter.
4. Låt degen vila under bakduk i ca 20 minuter.
5. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta till och strö över boveteflingor.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
7. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar