Leta i den här bloggen

torsdag 8 maj 2014

Daimcheesecake

Daimglass och cheesecake är två favoritdesserter och varför välja när man kan få båda samtidigt? Jag testade att göra en kombination och det blev nog faktiskt nästan dubbelt så gott. Den syrliga färskosten går så bra ihop men den lena gräddsmaken och de krispigt söta daimbitarna. Jag gjorde den här cheesecaken utan botten, eftersom jag inte hade tillräckligt många glutenfria digestivekex hemma, men vill man så kan man lägga krossade digestivekex i formen innan man häller på glassmeten.

Daimcheesecake
3 äggulor
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver
1 msk vit sirap
200 g cream cheese
4 dl vispgrädde
3 äggvitor
2 dubbeldaim

1. Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker, vaniljpulver, sirap och cream cheese i en bunke.
2. Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum.
3. Vispa grädden fluffig så att den bildar toppar, men var försiktig så att den inte blir för hård.
4. Hacka daimen.
5. Rör försiktigt ihop alla ingredienser och häll smeten i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i frysen i minst 4 timmar. Ta fram cheesecaken 20-30 minuter innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar