Leta i den här bloggen

torsdag 1 maj 2014

Fröfrallor

Härligt luftiga frallor med mineralrika frön. Smaken är mild och lite nötig. Tack vare fiberhusken håller sig frallorna saftiga och goda i flera dagar.

Fröfrallor (18 st)
25 g jäst
750 g vatten, 37 grader
25 g fiberhusk
30 g pumpakärnor
30 g solroskärnor
15 g linfrön
1 tsk salt
17 g pofiber
120 g bovetemjöl
60 g majsmjöl
20 g sojamjöl

1. Lös upp jästen i vattnet i en bunke.
2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ordentligt. Degen ska vara lite lös och geléaktig.
3. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt vila i minst en timme. 
4. Klicka ut degen till frallor på plåtar med bakplåtspapper. Strö lite flingsalt över.
5. Låt frallorna vila på plåtarna i minst 30 minuter.
6. Grädda mitt i ugnen i 200 grader 20-25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar