Leta i den här bloggen

måndag 19 maj 2014

Fiberfrallor med havregryn

Fiberrika frallor med tuggmotstånd, sötma och mustig smak. Om du inte har tid att vänta så länge på jäsningen går det bra att halvera jästiden genom att använda dubbla mängden jäst och fingervarm degvätska, dock blir smaken mer utvecklad om degen får jäsa länge. Frallorna håller sig mjuka och saftiga i flera dagar.

Fiberfrallor med havregryn (12 st)
20 g jäst
1 dl kall filmjölk
4 dl kallt vatten
1/4 dl rapsolja
1/2 tsk salt
1/2 dl mörk sirap
1 dl fibrex
1/2 dl pofiber
3 dl glutenfria havregryn
3 msk psylliumfröskal
ca 3/4 dl (45 g) bovetemjöl
ca 2/3 dl (40 g) sojamjöl

1. Vispa ihop alla ingredienser i en bunke till en jämn smet. 
2. Täck bunken med plast och låt degen vila i rumstemperatur i ca 2 timmar.
3. Klicka ut degen till runda frallor på plåtar med bakplåtspapper. 
4. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar