Leta i den här bloggen

måndag 19 maj 2014

Tacopaj

En riktig fredagsfavorit som görs glutenfri genom att använda glutenfri mjölmix till pajdegen.

Tacopaj
Pajdeg:
3 1/2 dl ljus glutenfri mjölmix, tex Lailas blåa
150 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
400 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 1/2 dl vatten
1 burk majs
1/2 grön paprika
1/2 gul paprika
2 tomater
4 dl creme fraiche
2-3 dl riven ost

1. Blanda mjölmix och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord form. Nagga och ställ kallt i ca 30 minuter.
2. Förgrädda pajskalet i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.
3. Bryn nötfärsen i lite olja i en stekpanna. Tillsätt halva påsen med tacokrydda och vattnet. Låt puttra tills vattnet kokat in, ca 10 minuter. Blanda i majsen i tacofärsen.
4. Lägg blandningen i pajskalet.
5. Skär paprika och tomat i bitar och fördela över tacofärsen.
6. Blanda creme fraiche med resten av tacokryddan. Bred blandningen över pajen.
7. Strö över riven ost.
8. Grädda i 225 grader tills pajen fått fin färg, ca 20-25 minuter.

Servera med sallad och tacochips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar