Här om dagen ville jag baka ett snabbt bröd och då är ju filmjölksbröd perfekt eftersom det inte behöver jäsa. Jag hade bara jordgubbsfil hemma så det fick bli ett litet experiment. Jag kombinerade filen med mycket fibrer, nötter och frön. Resultatet blev en saftig och mycket god limpa som jag gärna bakar igen. Brödet smakade inte så mycket jordgubbe utan filen bidrog bara till en söt och god smak.
Jordgubbslimpa
3 1/2 dl jordgubbsfil
1 tsk flytande honung
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
1 dl fibrex
1 dl krossat bovete
1/2 dl hasselnötter
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 dl majsmjöl
2 dl glutenfri mjölmix
Sesamfrön
1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
2. Häll smeten i en smord brödform. Strö över sesamfrön.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar