Knäckig kladdkaka
Chokladsmet:
50 g smör

1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
3/4 dl rismjöl
1/2 dl sirap
Knäcksmet:
100 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
1 dl havregryn
3/4 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
1. Smält smöret till chokladsmeten i en kastrull.
2. Rör ihop alla ingredienser till chokladsmeten, tillsätt det smälta smöret sist.
3. Häll smeten i en smord form, ca 22 cm i diameter, bröad med kokos.
4. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.
5. Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten i formen.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna.
Pudra florsocker över kakan innan servering och servera med vispad grädde eller vaniljglass.
I knäcksmeten står det 1/2 ljus sirap, antog att det var dl som avsågs. Men kakan blev inte lyckad, väldigt rinnig och söt ovandel. /Maya
SvaraRaderaHej Maya! Tack för din kommentar. Du har rätt, det ska vara 1/2 dl ljus sirap, ska genast lägga till det i receptet. Vad synd att den inte lyckades, kanske den var för kort tid i ugnen? Jag har gjort den flera gånger och då har täcket blivit knäckigt och fast och underdelen kladdig. /Anneli
Radera