Leta i den här bloggen

onsdag 21 maj 2014

Sotaren

Det här smakrika brödet påminner lite om kavring. Ta lite mindre brödkryddor om du vill ha ett mindre kryddigt bröd. Brödet går lätt och snabbt att baka och det håller sig mjukt och färskt i flera dagar. Nyponskalmjöl ger antioxidanter och fin färg.

Sotaren
4 dl (400 g) filmjölk
1/2 dl (70 g) mörk sirap
1 tsk (5 g) bikarbonat
2 msk (20 g) nyponskalmjöl
1 1/2 msk (13 g) psylliumfröskal
1 tsk (7 g) salt
1 msk (4 g) brödkryddor
2 dl (100 g) bovetemjöl
2 dl (60 g) sojamjöl

1. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
2. Häll smeten i en smord brödform. Strö över lite bovetemjöl.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 60 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar