Leta i den här bloggen

måndag 21 juli 2014

Glutenfria chokladbollar

En riktig klassiker som görs glutenfri genom att använda rena havregryn. Chokladbollar är barnsligt gott och när jag blir sötsugen rör jag ofta ihop en sats och äter som godis. Jag gillar när de smakar lite kaffe men det går bra att byta ut kaffet mot vatten. Rulla gärna bollarna i färgad kokos eller pärlsocker så blir de lite finare.

Glutenfria chokladbollar (ca 25 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl glutenfria havregryn
1 krm salt
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe eller vatten

Garnering:
Kokosflingor
Pärlsocker
Strössel
Hackade nötter

1. Blanda smör, strösocker, vaniljsocker och havregryn i en bunke.
2. Rör ner salt, kakao och till sist vätskan. Blanda ordentligt.
3. Låt stå kallt en stund.
4. Forma till bollar och rulla i valfri garnering. Förvara i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar