Ett gott, mjukt och luftigt bröd som är perfekt att baka om man snabbt vill ha nybakat bröd. Det behöver nämligen ingen jästid utan ställs in i kall ugn och efter en timme är det klart att avnjutas.
Kumminbröd
30 g jäst
3 1/2 dl vatten
1/4 dl rapsolja
1/4 dl mörk sirap
1/2 tsk salt
1 tsk nyponmjöl
2 tsk psylliumfrön
1 dl hirsflingor
1/2 dl fibrex
1 tsk hel kummin
4 dl glutenfri ljus mjölmix
1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den med vätskan och tillsätt övriga ingredienser.
2. Blanda med degkrokar i minst 10 minuter.
3. Häll degen i en smord brödform och ställ in den på galler i nedre delen av ugnen.
4. Sätt ugnen på 200 grader och låt brödet gräddas i ca 60 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar