Leta i den här bloggen

söndag 20 juli 2014

Glutenfritt kumminbröd

Ett gott, mjukt och luftigt bröd som är perfekt att baka om man snabbt vill ha nybakat bröd. Det behöver nämligen ingen jästid utan ställs in i kall ugn och efter en timme är det klart att avnjutas.

Kumminbröd
30 g jäst
3 1/2 dl vatten
1/4 dl rapsolja
1/4 dl mörk sirap
1/2 tsk salt
1 tsk nyponmjöl
2 tsk psylliumfrön
1 dl hirsflingor
1/2 dl fibrex
1 tsk hel kummin
4 dl glutenfri ljus mjölmix

1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den med vätskan och tillsätt övriga ingredienser.
2. Blanda med degkrokar i minst 10 minuter.
3. Häll degen i en smord brödform och ställ in den på galler i nedre delen av ugnen.
4. Sätt ugnen på 200 grader och låt brödet gräddas i ca 60 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar