Leta i den här bloggen

onsdag 2 juli 2014

Exotisk kycklingpaj

Paj är enkelt att laga, går att variera i all oändlighet och passar lika bra till vardagslunchen som till helgmiddagen. Det här är en av mina favoriter; en krämig och fantastiskt god kycklingpaj med lite chilihetta som harmoniserar med krispig paprika och söt ananas. Till pajdegen har jag ersatt lite av smöret i en traditionell pajdeg med mjölk och får på så sätt ett smalare pajskal som inte behöver förgräddas.

Exotisk kycklingpaj
Pajdeg:
3 1/2 dl ljus glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
50 g smör
1 1/4 dl mjölk

Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 röd paprika
4 färska champinjoner
2 ananasringar
1 liten burk majs
1 msk tomatpuré
1/2 dl chilisås
1 msk kycklingfond
1 tsk balsamvinäger
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad dragon
Salt och svartpeppar

1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en bunke. Tillsätt lite extra mjölmix om degen känns kladdig.
2. Tryck ut pajdegen i en smord pajform, ca 28 cm i diameter.
3. Skär kycklingfiléerna i bitar. Bryn i olja i en stekpanna.
4. Hacka löken och skär paprika, champinjoner och ananas i bitar.
5. Låt lök, champinjoner och paprika brynas med i stekpannan i några minuter.
6. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop några minuter. Lägg i ananasbitarna.
7. Krydda och smaka av.
8. Häll kycklingröran i pajskalet.
9. Grädda i 200 grader tills pajen fått fin färg, ca 25 minuter.

Servera med en god blandad sallad.

1 kommentar:

  1. Gjorde denna igår. Följde inte innehållet av receptet slaviskt, men däremot pajskalet. Den blev verkligen god.
    Tack,
    Anna

    SvaraRadera