Exotisk kycklingpaj
Pajdeg:
3 1/2 dl ljus glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver

1 1/4 dl mjölk
Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 röd paprika
4 färska champinjoner
2 ananasringar
1 liten burk majs
1 msk tomatpuré
1/2 dl chilisås
1 msk kycklingfond
1 tsk balsamvinäger
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad dragon
Salt och svartpeppar
1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en bunke. Tillsätt lite extra mjölmix om degen känns kladdig.
2. Tryck ut pajdegen i en smord pajform, ca 28 cm i diameter.
3. Skär kycklingfiléerna i bitar. Bryn i olja i en stekpanna.
4. Hacka löken och skär paprika, champinjoner och ananas i bitar.
5. Låt lök, champinjoner och paprika brynas med i stekpannan i några minuter.
6. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop några minuter. Lägg i ananasbitarna.
7. Krydda och smaka av.
8. Häll kycklingröran i pajskalet.
9. Grädda i 200 grader tills pajen fått fin färg, ca 25 minuter.
Servera med en god blandad sallad.
Gjorde denna igår. Följde inte innehållet av receptet slaviskt, men däremot pajskalet. Den blev verkligen god.
SvaraRaderaTack,
Anna