God vegetarisk variant av chili con carne, där jag ersatt köttfärsen med röda linser. Välj själv hur stark du vill ha grytan genom att anpassa mängden chili och cayennepeppar.
Chili sin carne (4 portioner)
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 färsk röd chili (spansk peppar)
1 paprika i valfri färg
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
400 g vita bönor i tomatsås
1 dl röda linser
1 burk (198 g) majs
2 msk chilisås
1 msk oxfond
1 msk honung
1 tsk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
Ev. cayennepeppar
Ev. vatten
1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skrapa bort kärnorna i chilin och finhacka den. Skär paprikan i bitar.
2. Bryn löken i olja i en gryta. Tillsätt resterande ingredienser och låt puttra på svag värme i minst 30 minuter, gärna längre.
3. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och vatten om grytan är för tjock.
Servera med rostat bröd, ost och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar