Chili sin carne (4 portioner)
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 färsk röd chili (spansk peppar)

1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
400 g vita bönor i tomatsås
1 dl röda linser
1 burk (198 g) majs
2 msk chilisås
1 msk oxfond
1 msk honung
1 tsk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
Ev. cayennepeppar
Ev. vatten
1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skrapa bort kärnorna i chilin och finhacka den. Skär paprikan i bitar.
2. Bryn löken i olja i en gryta. Tillsätt resterande ingredienser och låt puttra på svag värme i minst 30 minuter, gärna längre.
3. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och vatten om grytan är för tjock.
Servera med rostat bröd, ost och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar