Pastagratäng med fläskfilé (4 portioner)
400 g glutenfri pasta, t ex fusilli
1 paket bacon
350 g fläskfilé
1 rödlök
200 g färska champinjoner
2 knippor bladpersilja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
2 msk oxfond med rödvin
Salt och svartpeppar
1 dl riven smakrik ost, t ex västerbotten
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag och spola med kallt vatten.
2. Strimla baconet och stek det i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och torka ur stekpannan.
3. Skär bort eventuella hinnor på fläskfilén och skär den i bitar. Bryn i smör eller olja i stekpannan.
4. Skala och strimla löken. Skär svampen i bitar. Hacka persiljan.
5. Lägg ner lök, svamp och hackad persilja i stekpannan. Fräs under omrörning tills löken mjuknar.
6. Tillsätt grädde, vatten och fond och låt sjuda i ca 5 minuter, tills såsen tjocknar och köttet är genomstekt.
7. Häll den nykokta pastan i en smord ugnssäker form. Häll över såsen med fläskfilé och svamp och strö över baconet. Blanda ordentligt.
8. Strö över den rivna osten.
9. Gratinera i ugnen i 225 grader tills gratängen börjar få färg, ca 10 minuter.
Servera med grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar