Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl.
Knäckig rabarberpaj
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl havregryn
1 tsk flingsalt
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
50 g (ca 1 dl) rismjöl
60 g (ca 3/4 dl) potatismjöl
500 g rabarber
2 msk råsocker
1. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Låt småkoka en minut.
2. Blanda ner de torra ingredienserna i smeten.
3. Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg bitarna i en smord pajform och strö över sockret.
4. Bred på smeten.
6. Grädda pajen mitt i ugnen i 200 grader ca 30 minuter.
Servera ljummen med vaniljvisp eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar