Leta i den här bloggen

tisdag 22 juli 2014

Tekakor med bovete och havremix

Gott och enkelt glutenfritt matbröd med nyttigt bovete och naturligt glutenfri mix på havre. Blanda bara ihop ingredienserna, klicka ut på plåt, låt jäsa och grädda.

Tekakor med bovete och havremix (ca 12 st)
25 g jäst
2 dl mjölk
3 dl vatten
1 msk psylliumfrön
1/4 dl olivolja
1/4 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
1/2 dl fibrex
1/2 dl boveteflingor
1/2 dl krossat bovete
1 msk krossade linfrön
3 1/2 dl Provena glutenfri havremix

1. Smula jäsen i en bunke.
2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och häll den över jästen. Vispa tills jästen löst sig.
3. Vispa ner psylliumfrön och låt och svälla i 10 minuter.
4. Rör ner övriga ingredienser och arbeta den lösa degen med vispar eller degkrokar i minst 5 minuter.
5. Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i minst 60 minuter.
6. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar