25 g jäst
2 dl mjölk
3 dl vatten
1 msk psylliumfrön
1/4 dl olivolja
1/4 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
1/2 dl fibrex
1/2 dl boveteflingor
1/2 dl krossat bovete
1 msk krossade linfrön
3 1/2 dl Provena glutenfri havremix
1. Smula jäsen i en bunke.
2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och häll den över jästen. Vispa tills jästen löst sig.
3. Vispa ner psylliumfrön och låt och svälla i 10 minuter.
4. Rör ner övriga ingredienser och arbeta den lösa degen med vispar eller degkrokar i minst 5 minuter.
5. Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i minst 60 minuter.
6. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar