Leta i den här bloggen

tisdag 15 juli 2014

Browniebakelser med hallonfyllning

Glutenfria bakelser där jag använt Ewalies browniemix som bas men bakat ut den tunt som en rulltårtbotten och byggt på höjden med flera lager hallonfyllning mellan. Snabbt, snyggt och smarrigt!

Browniebakelser med hallonfyllning (6 bakelser eller 12 rutor)
4 ägg
4 msk råsocker
1 paket Ewalie browniemix
2 msk mjölk

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1/2 dl mosade hallon eller hallonsylt

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Vänd ner Ewalie browniemix tillsammans med mjölken och blanda försiktigt till en jämn smet.
3. Bred ut smeten tunt i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 5 minuter.
5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
6. Vispa ihop smör och florsocker till fyllningen. Rör ner hallon eller hallonsylt.
7. Skär kakan i åtta avlånga remsor ca 30x5 cm.
8. Bred fyllning på sex av kakremsorna. Lägg ihop dem så att det blir två längder med tre lager fyllning. Toppa med remsorna utan smörkräm.
9. Skär längderna i tre delar för lite större bakelser eller sex delar för att få rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar