Glass är något som jag gör ofta och gärna, speciellt den här tiden på året. Den här gången valde jag att smaksätta med hallon och lemon curd, en somrig och klockren kombination. Jag testade att byta ut lite av grädden mot grekisk yoghurt och fick en härligt len, fräsch och krämig glass.
Somrig yoghurtglass
3 ägg
1 dl strösocker
3/4 tsk vaniljpulver
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
3/4 dl hallon eller hallonsylt
1/4 dl lemon curd
1. Separera äggulorna från vitorna.
2. Vispa äggulorna med hälften av sockret och vaniljpulvret vitt och poröst i en stor bunke.
3. Vispa grädden fluffig och blanda den med grekisk yoghurt. Vänd ner i äggsmeten.
4. Blanda ner hallonsylt och lemon curd och rör försiktigt.
5. Vispa äggvitorna tillsammans med resten av sockret till ett hårt vitt skum i en ren och torr bunke. Vänd försiktigt ner skummet i glassmeten.
6. Häll smeten i en form eller plastlåda och frys den i minst 4 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar